Carles Gel

 El 10 de desembre de 2010,Carles Gel va presentar a la  Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell el llibre : Massís del Montseny. El Collsacabra. L’acte va  comptar amb la presència del seu autor Carles Gel  i de l’escriptor Juan Carlos Borrego que  en va fer la presentació.

 El llibre recull 24 ascensions, 8 dedicades al Montseny i 16 al Collsacabra. Una fitxa tècnica amb la localització, els punts d’accés i d’inici, el grau de dificultat, el desnivell acumulat i la durada precedeix a la descripció de cada ruta que s’acompanya d’un mapa i de fotografies.

 El Massís del Montseny. El Collsacabra, editat per Piolet,  és la primera presentació d’un llibre relacionat amb la muntanya que es realitza a la Biblioteca de Taradell des que aquesta s’ha especialitzat en “Senderisme, excursionisme i viatge”.

Presentació del llibre a la Biblioteca

Carles Gel és guia professional d’alta muntanya, professor d’esquí de fons, organitzador d’expedicions i un  reconegut alpinista i escriptor. Ha  participat en més de 50 expedicions alpines a tot el món i ha realitzat importants travesses polars, entre elles la 1a Gran travessa polar catalana de la història el 2002 a Groenlàndia. Ha escrit més de 40 llibres,la majoria guies de muntanya, però també literatura de viatges.

Tot i que és un apassionat  dels Pirineus i de l’Àrtic, és confessa enamorat  del Collsacabra,que va descobrir només fa un parell d’anys, i del Montseny on va sovint a entrenar.

Qué és per a mi la Muntanya?  Vida, passió, desig, fascinació, aventura… la muntanya i més concretament l’alta muntanya m’ho ha donat tot. M’ha fet conèixer persones increbles, llocs encisadors, pobles remots, llocs on no hi ha vida…m’ha portat a escriure coses meravelloses… m’ha portat al límit de la vida… he perdut molts amics….sóc un supervivent, un Esperit Lliure,  que per sobre de tot estima la vida i la muntanya amb passió, sense límits.

El meu lema: persegueix els somnis fins al final…

La meva muntanya preferida?  El Ballibierna… tot i que n’hi ha tres més: el Vignemale, el Montardo i el Puigmal.

Ballibierna, la princesa adormida...

Per què el Ballibierna?  Perquè és una muntanya molt bella amb unes línies pures i màgiques, solitària i aïllada, i està envoltada de llacs i terres de somnis. Me l’estimo perquè és una princesa adormida…

Un lloc encisador? L’Àrtida, els Territoris de Septentrió, probablemet l’indret més extrem de la Terra, paradís de les llums, on el glaç i les neus regnen des de fa milers d’anys. El fred és extrem i la vida permanent és impossible. La bellesa dels grans deserts de gel és insuperable. Els darrers anys he dut a terme 10 expedicions a l’Àrtida.

Travessa a Groenlàndia

Una fita aconseguida? Creuar Groenlàndia amb esquís sense assistència, completament aïllats de la resta dels humans… una aventura de 4 setmanes portada al límit de la vida.

Més coses sobre Carles Gel al web  pirineos 3000

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: