Osona- Highlands

 Projecte  d’intercanvi cultural i turístic

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font s’està especialitzant en “Senderisme, excursionisme i viatge” i ha elaborat conjuntament amb l’Associació d’Agroturisme d’Osona un projecte per difondre el seu fons especialitzat i per donar a conèixer l’oferta de turisme actiu i cultural de la comarca d’Osona als seus usuaris i a l’exterior. 

El projecte “De Biblioteca a Biblioteca , de país a país”  és una proposta d’intercanvi de documentació turística i cultural amb un país convidat amb la finalitat de recollir el màxim d’informació d’aquest país i regió escollida i, a la vegada, donar a conèixer Taradell, Osona i Catalunya.

El fons especialitzat en senderisme, excursionisme i viatge de la biblioteca de Taradell compta actualment amb més de 2.000 documents entre llibres, guies, mapes, audiovisuals, i amb la subscripció de 14 revistes especialitzades.

Per tal d’incrementar i completar aquest fons inicial neix aquesta idea d’establir periòdicament un intercanvi de documentació turística i cultural amb un país convidat.

El projecte és anual i aquest 2011 el país escollit és Escòcia, concretament la regió de les Highlands, una zona que ofereix moltes possibilitats als senderistes.

L’intercanvi d’informació es vehicula a través de la Biblioteca de Dingwall, una població de 5.500 habitants situada al nord-est d’Inverness. Des d’aquest mes de març la biblioteca destina un espai de la secció de senderisme, excursionisme i viatge a fer difusió del que ofereix la comarca d’Osona i també a difondre tota la informació disponible sobre Escòcia i les Highlands.

Aquest intercanvi d’informació ha de permetre a la biblioteca realitzar un treball transversal sobre Escòcia a partir del seu fons documental i de l’organització d’activitats culturals. El projecte compta amb la col·laboració d’Osona Turisme i inclou també diverses activitats culturals al llarg de l’any a diferents cases de turisme rural de la comarca.

Es tracta de conèixer més a fons la cultura escocesa, per això algunes de les activitats que normalment organitza la biblioteca se centraran en Escòcia, com ara hora del conte en anglès dedicada a les llegendes escoceses, club de lectura sobre un autor escocès, exposició de poemes de Robert Burns a l’Abril poètic, recital de música celta, vetllada gastronòmica escocesa…      

 

Aquest mes de setembre l’intercanvi s’ha fet realitat amb el viatge a Escòcia d’un grup d’usuaris  de la biblioteca de Taradell, que també van visitar  la Biblioteca de Dingwall.

ACTIVITATS  NOVEMBRE

 

CLUB DE CINEMA EN ANGLÈS. Divendres , 18 de novembre  a les 7 de la tarda

Comentari de la pel.lícula Mary Reilly, a càrrec de Gina Morcillo.

On: Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Taradell

HORA DEL CONTE:  “Peter Pan viatja al País de Maimés”.Dissabte, 19 de novembre a les 12 del migdia

A càrrec del grup de teatre Canya que no és Conya . Basat en l’obra de l’autor escocès J.M.Barrie.

On: Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Taradell.

ST ANDREW’S DAY A OSONA. Dissabte 26 de novembre

Vespre: Sopar escocès a l’Escola d’Hostaleria d’Osona. Inscripció prèvia a partir del dia 14 de novembre.

símbol escocès

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: