Juan Carlos Borrego

En Juan Carlos Borrego va venir a la Biblioteca el 10 de desembre de 2010 a presentar un llibre de l’alpinista Carles Gel sobre el Montseny i el Collsacabra editat per l’editorial Piolet. És alpinista i escriptor.

 

Juan Carlos Borrego a la dreta durant la presentació

Juan Carlos Borrego, Vilanova i la Geltru 1967, ha publicat tres llibres sobre temàtica excursionista del Penedès i El Garraf ( El Garraf i la Marina Penedesenca, 2001; L’Ordal i la depressió Penedesenca, 2004, i Guia de camp dels arbres i arbustos del Garraf, amb Pilar Carbó, 2004) diversos treballs d’investigació històrica local (La Masia Nova, 1996; Les Roquetes d’en Taran, 1999; 139 recetes de la cocina tradicional de Casariche, 2005, entre altres), col.labora en premsa comarcal i en revistes de viatges i de muntanya (Descobrir Catalunya, Vèrtex o Collado Sur) i realitza treballs de camp de mapes per a excursionistes (L’Ordal, 2007; Parc del Foix, 2008; Serra Montmell, 2009…).

Cafè amb sal és la seva primera obra literària.

 

Peña Montañesa des del Castillo de Tou

Què és per tu la muntanya?

La muntanya és un imant que, amb el seu magnetisme, descarrega els mals humors de la quotidianitat.

Quina és “la teva muntanya”?

És difícil triar una muntanya. La més rara que he fet mai és l’Ohara Battery, el punt més alt de Gibraltar, que és una de les dues columnes d’Hèrcules.

A Islàndia vaig fer uns quants volcans, però el que més m’atrau, el Snoesfelljökull, encara  no l’he fet, però és xulíssima.

N’he triat una de les  més fàcils: LA PEÑA MONTAÑESA, a l’Aragó. És un cim sublim i complert, amb grans desnivells, tartera, grimpadeta breu, amb unes vistes del pirineu brutals.

Més coses d’en Juan Carlos a : http://www.lesroquetes.com/grup

Deixa un comentari